Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Όχι στη θανάτωση των Φωκών για γούνες





Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών ετών, σχεδόν ένα εκατομμύριο φώκιες έχουν σκοτωθεί. Τα τρέχοντα επίπεδα θανάτωσης είναι πιο υψηλά από ότι ήταν πριν μισό μόλις αιώνα. Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού του 2006, η καναδική κυβέρνηση επέτρεψε στους ψαράδες το φόνο τουλάχιστον 354.344 φωκιών. 
   Ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανώς πολύ υψηλότερος από τον αναφερόμενο. Πολλές φώκιες πυροβολούνται και τραυματίζονται κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, και οι μελέτες δείχνουν πως ένας σημαντικός αριθμός αυτών των ζώων γλιστρά κάτω από την επιφάνεια του ύδατος, όπου πεθαίνουν αργά και δεν ανακτώνται ποτέ.
    Οι 
καναδικές αρχές χαρακτηρίζουν το κυνήγι ως πολιτισμένο, και θεμιτό τρόπο εισοδήματος για απομονωμένες κοινότητες. Φρικιαστικές εικόνες έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου δείχνοντας ψαράδες της ανατολικής ακτής του Καναδά να χτυπούν τις μικρές φώκιες με καμάκια ή με γκλοπ στο κεφάλι και σύμφωνα με καταγγελίες περιβαλλοντικών οργανώσεων, συχνά τις γδέρνουν ενώ είναι ζωντανές. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να απαγορεύσει την εισαγωγή προϊόντων από φώκια, ασκώντας έτσι πίεση στην κυβέρνηση του Καναδά να σταματήσει την απάνθρωπη σφαγή περίπου 300.000 νεογέννητων ζώων κάθε χρόνο. Το σχέδιο νόμου που έγινε δεκτό με 550 ψήφους υπέρ έναντι 49 κατά καταδικάζει το κυνήγι φώκιας για εμπορικούς λόγους ως εγγενώς απάνθρωπο.


Τα παρακάτω βίντεο είναι άκρως αποκαλυπτικά και σας προειδοποιούμε για το περιεχόμενο τους  





Ελένη Σούμα
Μαρία Παχυγιάννη
  Αλκίνοος   Περατινός  
Χριστινα Σπυροπούλου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου